Лосиони за тяло – Покривате ли кожата си с петролни продукти?

Л

Повечето хора биха се съгласили, че изискванията на лосион за тяло са, че лосионът овлажнява кожата и оставя кожата да се чувства мека и добре поддържана.

И така, защо (въпреки често големи разходи) лосионите за тяло често не отговарят на очакванията им, както се рекламират в медиите и по телевизията?

Почти всеки иска да се чувства гладка, нежно намазана и омекотена кожа, но малко хора изглежда получават дългосрочните резултати, които желаят. Жените, а сега и много повече мъже, прилагат все по-голямо количество лосиони, кремове и отвари, за да овлажнят кожата си, само за да открият, че кожата им е по-суха, отколкото когато за първи път са започнали да прилагат каквото и да било на първо място.

Качествената смес от масла, мазнини, масла и етерични масла ще постигне страхотен лосион за тяло и желания резултат, към който повечето хора се стремят …. но на цена. По-голямата част от неефективните лосиони за тяло имат за основа минерално масло, петролатум, течен парфин (често ще го видите написан като Liquidium Paraffinum). Ето проблем №1

Проблем №2 е, че е добавен Parfum. Parfum е думата на ЕС за парфюм. По-голямата част от парфюмите идват от база от токсични химикали и петролни продукти и въпреки че могат да бъдат направени да миришат приятно, те все още имат много от страничните ефекти, които идват с химикали от това естество.

Проблем No3 е пропилен гликол. Това е по-известно като обезледяване на крилата на самолета! Това е добавка, която е включена в много продукти и е описана като овлажнител … вещество, което поддържа влагата в продукта.

Проблем № 4 е триетаноломин или TEA, както е съкратено. Много потенциални странични ефекти са изброени срещу този химикал. Това е добре познат дразнител. Установено е при тестове в Италия в университета в Болоня, че е най-честият сенсибилизатор сред обичайните емулгатори, използвани в козметиката.

По-голямата част от нашите клиенти обвиняват възрастта си, себе си, пола, кожата си, семейните си гени, времето на месеца (когато е по-младо) или менопаузата! Рядко спират да мислят, че това може да е лосионът за тяло, който прилагат през последните 5-35 години! Когато се комбинират със списъка с химикали, които те може да са използвали във ваната / душа, заедно с тези, които са нанесли върху кожата си след изсушаване … Възможно е да прочетете списък с химикали с някои тревожни потенциални странични ефекти. Тези химикали често се прилагат с любов в някакъв вид сутрешен или вечерен ритуал.

Потърсете продуктите, които не съдържат горните четири химикала и ще започнете да виждате истинско подобрение в кожата си и след това можете да спрете да се обвинявате!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta