Методология на оловната ацетатна лента – детерминант на водороден сулфид за компании за природен газ

М

Лентата с оловен ацетат е един от често срещаните методи, използвани от тръбопроводните компании за отстраняване на сероводород и други сярни съединения. Тъй като водородната сяра се счита за токсичен газ, отстраняването на съединението е от съществено значение не само за предотвратяване на инцидент с токсична опасност, но и за насърчаване на цялостната обществена безопасност. Тези химични съединения също могат да причинят ерозия и да повлияят и намалят способността на тръбопроводите да вършат добре работата си, поради което индустриалните компании трябва да наемат специалисти по тръбопроводи за отстраняване на токсичния газ, особено в газовото находище.

Химичното съединение присъства в почти всички запаси от природен газ и тъй като е безцветно, някои може да не са запознати с газообразното съединение. Един от начините да се открие това е чрез миризмата, която произвежда, подобна на миризмата на гнило яйце. С това казано е важно да не се използва обонянието на човек при определяне на присъствието на тези неприятни вещества, тъй като това може да доведе до десенсибилизиране на нечия сензация за обоняние.

Повечето запаси от газ имат високи нива на H2S съединения, които могат да бъдат открити от анализатора на оловната ацетатна лента. В някои газови резервоари обаче може да присъства друга сяра, като сулфиди или тиоли. В този случай методът може да не работи и ще трябва да се използват други методи за отстраняване на останалата част от химичните съединения.

Оловна ацетатна лента

Специалист по тръбопроводи използва ленти, импрегнирани с оловен ацетат, за да открие количеството на съединението H2S в района. Обикновено се появява кафяво петно, когато токсичният газ реагира с хартия, вливана в оловен ацетат. Едно предимство при използването на тази методология е, че тя работи специално за химичното съединение H2S; обаче може да бъде и вредно, особено ако присъстват и други токсични химикали.

Друга причина оловен ацетат може да не е благоприятен за някои е фактът, че разходите за подмяна на лентите са скъпи и може да не са устойчиви в дългосрочен план. Изхвърлянето и правилното боравене с оловната ацетатна лента също може да създаде проблем поради естеството на химикалите, присъстващи в оловната лента.

Ако методът на оловната лента се провали, се предлагат и други методи като използване на сярна хемилуминесценция, ултравиолетова абсорбция, мокри химически детектори, електрохимични сензори в твърдо състояние, както и сярни титратори. Тези методи имат свои собствени ключови характеристики, както и ограничения. Ако се интересувате от изпробването на различните методи, свържете се с специалист по тръбопроводи, за да обсъдите идеята правилно.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta