Чисти въглища и люлка държави

Ч

Колко от вас си спомнят, че са виждали Барак Обама или Джон Маккейн по пътя на кампанията да говорят за технология за чисти въглища? Забелязахте ли как това се случи в суинг щатите, щати като Пенсилвания, Западна Вирджиния, Охайо и други. Сега помислете за това, в Съединените щати няма действащи централи за чисти въглища, а поддръжниците на чисти въглища не могат да ви кажат какво ще струва производството на енергия с помощта на тази технология. Тази технология може дори да не е жизнеспособна, но и двамата кандидати за президент говореха колко е важна … Защо е така?

Икономиките на тези държави са свързани по много начини с въгледобивната промишленост, много от гражданите и политиците в тези щати ще се борят за въглища, сякаш животът им зависи от това … това е така, защото икономическият им живот зависи от това! За съжаление на нас, широката общественост и останалия свят, тези държави контролират кой ще бъде избран за президент и те го знаят. По някакъв начин можем да разберем егоизма им, без да искаме да се откажем от силата. По други начини искаме да кажем … мръсни гадове, как смеете да правите това на останалите от нас! Въглищната индустрия и държавите, които се грижат за нея държат нацията ни като заложник, сегашната ни двупартийна политическа система го позволява. Децата ни ще трябва да плащат сметката по повече от един начин … време е да се изправим и да бъдем изслушани.

Така че това е ситуацията; потреблението на енергия в САЩ и останалия свят бързо нараства, метод номер едно за производство на енергия са въглищата, приблизително 50% в САЩ и 70% в Китай. През следващите 5-10 години хибридните електрически превозни средства ще станат много по-разпространени. Това ще създаде още повече изисквания за електричество. Инвестираме стотици милиони долари във въглищни електроцентрали, технология, която отчита приблизително 5 до 7% увеличение на цените годишно по най-мръсния метод за производство на енергия, с който разполагаме. От друга страна имаме алтернативна енергия, енергия, която драстично намалява с течение на времето, както чрез намалени производствени разходи с масово производство, така и производствени разходи, тъй като оборудването е с много ниска поддръжка и енергоснабдяването … слънчевата светлина, вятърът и геотермалната енергия са Безплатно.

Въпросът е следният … Искаме ли да бъдем нация, която води следващата голяма световна революция, Революцията на алтернативната енергия? Искаме ли да продадем нашата технология на останалия свят, особено на страните от Третия свят, тъй като те започват да използват повече мощност? Или … искаме ли да продължим да уреждаме децата си с дълг за стари технологии, технология, която е остаряла, докато говорим? Искате ли да бъдете нацията, отговорна за продължаването на замърсяването на света? Кои са тези, които сме чакали … Ние сме!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta