Какво да правите, когато вашият детектор за изтичане на природен газ изгасне

К

Така че сте направили интелигентното нещо и сте инсталирали детектор за изтичане на природен газ във вашия дом. И така, какво правите, когато изгасне? Да знаете какво да правите (и какво да не правите) в случай на изтичане на газ може буквално да означава разликата между живота и смъртта. Прочетете, за да откриете най-добрия си план за действие в случай на изтичане на газ.

Първо, разберете, че природният газ е без мирис. Тази неприятна миризма на гнило яйце е меркаптан, добавка, поставена от доставчиците, за да действа като предупреждение. Ако го помиришете, това означава, че във въздуха има газ … но не непременно на опасни нива. Това е една от причините детекторът за теч на природен газ да е толкова полезен. Не само ще имате по-добра представа за това каква концентрация на газ се натрупва във вашия дом, но ще имате и система за предупреждение за сигурен пожар, която ви предупреждава за течове, дори ако спите. Неприятната миризма не е добра за вас като аларма, ако сте дълбоко спящ или дори ако имате студ или обоняние по друг начин.

И така, какво правите, когато алармата звучи? На първо място, не се паникьосвайте. Детекторите за изтичане на природен газ са проектирани да изгаснат много преди газът да е натрупал опасни нива. Те се оценяват според долната граница на експлозивност (LEL), което означава процентът на LEL, който трябва да достигне газът, преди алармата да се включи. 100% означава, че къщата ви има опасност от експлозия. Ако вашият детектор се задейства при 15% от LEL, това означава, че имате достатъчно време да предприемете действия, преди да бъдат достигнати опасните нива.

След това се уверете, че няма открит огън. Ако има, веднага ги извадете! Това включва цигари, свещи или каквото и да било, което изгаря в къщата ви. природният газ е изключително запалим и запалим, а открит пламък и газ във въздуха са равни на пожар или експлозия. Изключете всички газови уреди и загасете всички пилотни светлини.

Не докосвайте и не работете с електрическо оборудване. Това включва ключове за осветление и дори телефон. Отново, дори малка искра може да запали газа. Не изключвайте уредите от електрическата мрежа. Ако имате нужда от светлина, използвайте фенерче, работещо с батерии.

Отворете всички прозорци и врати, за да разпръснете бензина. Ако вашият детектор за изтичане на природен газ все още не работи или подозирате, че все още има теч, изключете главния газопровод и излезте от къщата. Обадете се на пожарната и на бензиностанцията отвън на къщата, или по мобилен телефон, или от съседите. Добра идея е да запазите номерата за спешни случаи в колата си, така че не е нужно да се притеснявате да ги вземете, ако трябва да напуснете помещението в бързаме.

След като инсталирате детектора за изтичане на природен газ, е добре да съставите авариен план и да го практикувате със семейството си. Най-добрата защита в крайна сметка е подготовката!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta