Отопление на дома – природният газ ли е най-добрият източник на топлина през зимата?

О

През лятото на 2016 г. построих нова къща за семейството си, но бюджетът, който беше отпуснат за проекта, беше превишен доста бързо от работния екип, затова решихме да инсталираме като източник на отопление само електрическа система, базирана на кабели, монтирани под подът.

Компанията, която е инсталирала отоплителната система, ми каза, че дори да е отоплителна система, която използва само електричество, сметката за енергия през зимата ще бъде доста малка, около 200 долара на месец.

През октомври 2016 г. температурите започнаха да падат, затова решихме да използваме новата отоплителна система, инсталирана под пода.

Всичко се нормализира през първите два до три дни (системата се нуждаеше от 24 часа, за да достигне необходимата температура в къщата – много ниска ефективност), но на четвъртия ден разбрах, че консумацията на електроенергия е много висока.

Проверявайки електромера, разбрах, че системата има разход от около 200 kWh за 24 часа, за да отоплява само един етаж от къщата (около 100 квадратни метра).

След три месеца употреба реших да спра отоплителната система, защото сметката ми за ток стана много висока (платих 2300 долара за три месеца отопление).

През януари 2017 г. купих доста голяма печка на дърва, която успя лесно да отоплява първия етаж на къщата.

Консумацията на дърва беше прилична, така че цената, която се плаща за отопление на първия етаж на къщата за цял месец, беше само около 150 долара (много по-ниска от тази на отоплителната система, инсталирана под пода).

Използването на печката на дърва не беше много чиста дейност, да не говорим за наличието на дим (от време на време) вътре в къщата.

Използването на дърва и дървесни пелети за отопление на първия етаж на къщата обаче ми помогна да спестя малко пари за по-добра отоплителна система.

През февруари 2017 г. външните температури достигнаха много ниски -27 градуса по Целзий (-16,6 F) и печката на дърва беше някак смазана от температурите на замръзване.

През онези мразовити дни на февруари един приятел ми каза, че трябва да използвам централно отопление, работещо на природен газ, за ​​да отоплявам цялата къща и да поддържам сметките за енергия на прилично ниво.

Отоплителната система, която използва природен газ, отоплява къщата чрез радиатори, монтирани във всяка стая на къщата, така че не само един етаж на къщата.

Подадох документацията, изисквана от доставчика на газ, но веднага ми казаха, че трябва да изчакам около 9 месеца, за да се свържа, тъй като районът, в който се намира къщата, не е свързан с никакъв газопровод.

Посетих съседна къща, която използваше централна отоплителна система, работеща на природен газ, и той дори ми показа сметката си за енергия по време на замръзващия месец февруари 2017 г.

Използвайки природен газ, той успя да затопли къща, която беше приблизително еднаква с моята, и плати през февруари 2017 г. сметка за енергия от само 500 долара.

Използвайки отоплителната система, базирана на кабели, монтирани под пода, плащах около 800 долара на месец за отопление само на един етаж от къщата ми (половината от къщата), докато съседът ми, използващ природен газ, плати само 500 долара за отопление на цялата къща (два етажа ) през мразовия месец февруари 2017г.

Днес все още чакам да бъда свързан с газопровода и съм доста притеснен, защото зимата е много близо и не искам да изживявам отново опита от последната зима.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta