Постоянството: Диамантът е парче въглища, което е залепнало за работата си и се е получило добро под натиск

П

Ежедневната ни молитва трябва да бъде: „Господи, дай ми решителността и упоритостта на плевелите“. Казано е, че страхотният дъб е само малко орехче, което се е задържало. “Тези наши неприятности и страдания в края на краищата са доста малки и няма да продължат много дълго. И все пак това кратко време на бедствие ще доведе до най-богатите благословии на Бог завинаги и завинаги!” (2 Кор. 4:17) Много от нас се възползват от възможността, но я пускаме твърде рано.

Ще бъдете съдени по това, което сте завършили, а не по това, което сте започнали. Ако не видите резултати веднага, не се притеснявайте. Бог не плаща през седмицата, той плаща в края.

Всички големи постижения изискват време и упоритост. Бъдете постоянни, защото последният ключ на пръстена може да е този, който отваря вратата. Задържането с една секунда по-дълго от състезанието ви прави победител. Станете известни с изпълнението на важни, трудни задачи. Нужен е чукът на упоритостта, за да забиете гвоздея на успеха.

Винаги разкривате възможност, като прилагате постоянство към възможностите. Когато стигнете до основното значение на думата успех, ще откриете, че това просто означава „да упорстваш и да следваш“. Всеки диамант ще ви каже, че това е просто парче въглища, което се придържа към работата си и се оправя под натиск.

Пътят към успеха върви нагоре, така че не очаквайте да счупите никакви скоростни рекорди. Нетърпението струва скъпо. Най-големите ви грешки ще се случат поради нетърпение. Повечето хора се провалят просто защото са нетърпеливи и не могат да се присъединят към началото с края.

Силата да се задържиш въпреки всичко, да издържиш – това е качеството на победителя.

– Джон Мейсън, от книгата „Пусни всичко, което те кара да спреш“. Над 200 000 продадени! (за да разберете повече, отидете на http://www.freshword.com/resources. Благодаря!)

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta