Превозни средства с природен газ (NGV)

П

Днес пиша за NGV или “превозни средства на природен газ”. Винаги съм бил очарован от автомобилите и двигателите. Когато присъствах на Cal Poly през 90-те, избрах превозните средства с природен газ като тема на моя старши проект. Взех малкия пикап на Toyota и го преобразувах, за да работи на природен газ. Успях сам да направя преобразуването и карах камиона наоколо, докато го продадох. Наистина ми хареса, защото горивото беше евтино и гори много по-чисто и оттогава следя темата.

Преди около десет години карах Honda Civic, която работеше изключително на природен газ и имаше още една наистина голяма полза. Можех да карам в лентата на автомобила. Отивах напред-назад до Ървайн, така че това ми спести около час шофиране на ден.

Какво е автомобил с природен газ?

По принцип е точно като обикновена бензинова кола … има същия двигател и когато шофирате, се чувства като нормална кола. Но … вместо да работи на бензин, той работи на същия газ, който излиза от печката ви. Всъщност бихте могли да получите помпа за пълнене, инсталирана във вашия дом и да се пълните у дома! Никога не би могло да се наложи да отидете на бензиностанцията. Но ако не разполагате с домашната система за зареждане с гориво, ще трябва да намерите бензиностанция за природен газ близо до дома или работата си. Необходимо е малко повече планиране, защото последното нещо, което искате да направите, е да останете без гориво. Ако го направите, трябва да се изтеглите до гарата.

Позволете ми да ви кажа 4 добри причини за управление на превозно средство с природен газ:

  1. За мен най-голямото предимство при шофиране на NGV би била цената на горивото. Това е, защото съм евтин. В момента галон-еквивалент на газ (GGE) е 2,44 долара. Всъщност NGV изискват по-малко смяна на маслото и свещите и частите на двигателя издържат по-дълго, тъй като газът гори по-чисто. Така че отново, ако сте евтини като мен, харесвате ниска поддръжка.

  2. Те замърсяват много по-малко от бензинова кола. Превозните средства с природен газ отделят с 13-21 процента по-малко емисии на парникови газове, отколкото сравнимите бензинови и дизелови превозни средства. Ако сте фен на Ал Гор, тогава ще ви харесат. NGV има по-високи емисии от електрическата кола, но електрическите автомобили имат литиево-йонни батерии, които в крайна сметка ще се развалят. Смяната на батерията е около $ 5000. В по-голямата си част наистина не знаем колко дълго те продължават. Може да се наложи да бъде заменен веднъж или два пъти през живота на автомобила и всъщност не знаем колко голямо въздействие ще окаже това на сметищата.

  3. Подкрепяте американската икономика. Бензинът идва от нефт. САЩ внасят 9 милиарда галона петрол на ден !!! Това са около 17 милиарда долара на ден. Не знам дали всички са наясно с това, но ние имаме цялата необходима енергия тук у дома под формата на природен газ и нашите превозни средства ще работят много добре на природен газ.

  4. Можете сами да шофирате в лентата на автомобила.

В заключение

Надявам се с тази кратка статия да знаете малко повече за превозните средства на природен газ.

  • Спестяват пари за гориво и поддръжка (няма батерии, за които да се притеснявате)

  • Те замърсяват много по-малко – транспортът представлява 27% от нашите емисии на парникови газове, така че това е добър начин за намаляване на глобалното затопляне

  • Това е добре за американската икономика – можем да бъдем по-малко зависими от Близкия изток и да произвеждаме собствена енергия за автомобилите си

  • Можете сами да шофирате в лентата на автомобила

По някаква причина САЩ изостават от останалия свят. Бих се радвал да видя САЩ да започнат да използват природен газ вместо бензин. Може би можете да го обмислите сега, особено когато цените започват да се покачват на помпата.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta